Hai sa mai adaug si eu niste impresii la prima ''mana''.
1.Am regasit in articolul tau o calitate de mare angajament a lui Claudiu Cadar (claus). Desi si-a dat ID-ul pentru contact si intrebari in 90% din timp el este ocupat. Indifierent daca ii lasi un simplu offline, daca vorbesti cu el la 8.00, la 12.00 sau la 21.00 el este fie ocupat, fie pleaca undeva , fie n-are timp.
2.Aceeasi nesimtire si adresare de buticar.
3.Clausweb pare a fi un serviciu ok pentru cei care n-au pretentii si planteaza un site acolo, ca sa fie. Nu suntem singurii care s-au luat in gura cu respectivii incercand sa ceara suport tehnic insa suntem singurii care au scris pe tema. Sper sa mai avem si alte ''marturii''
4.Ma irita ceilalti doi angajati si faptul ca nu se comunica in firma aia. Ai o plangere , cineva stie dar restul de iau de sus sau se prefac surprinsi. Dupa ce le-am spus ca nu mai vreau sa am de-a face cu ''firma lor'', m-am trezit ca mi se trimite ''contractul online'' pentru ca s-a mai ''relaxat legislatia''. Unde mai pui ca pentru a le plati a trebuit sa scanez personal chitanta de varsare si sa le-o trimit. Macar la romarg daca ai probleme te suna din partea firmei (chit ca nici ei nu par super pregatiti) si ti se trimit ulterior chitante prin posta sau pe mail.
claus.ro sau Claudiu, cum preferati, este exemplul corect, la tot ceea ce e gresit in webhostingul Romanesc. Nu stiu cum de s-au putut aduna atatea pe capul lui. O fi avand talent...
In urma cu vreo 4-5 ani (nu mai tin minte) cautam hosting pentru un site. Si am dat de
http://www.claus.ro (pus si cu www pt SEO

). Daca acuma arata site-ul a gluma proasta... nu ati vrea sa stiti cum arata atunci. Orcine isi dadea seama ca asta nu e nici macar hosting de apartament... poate de beci... Acum stim sigur ca a ajuns in apartament...
Ce trebuie sa inteleaca Claus, WBF si altii, este ca ei trebuie sa te respecte, indiferent de cat platesti pe luna. Probabil ca ar trebuii sa specifice pentru fiecare pachet tipul de suport:
Pachet Start - lipsa suport
Pachet Mediu - risti sa fi injurat daca ne deranjezi
Pachet Business - nu vom recunoaste ca problema e de la noi
Cred ca asta e marea problema in multe cazuri, faptul ca aia 3 dolari (sau cat o fi) pe luna ii indreptateste sa fie "naspa". Si nu este normal. Esti client, asta este. Atitudinea in cauza strica mult. Si eu am avut neplaceri cu hosting in Romania,dar am avut mereu o discutie civilizata si am trecut peste necazurile in cauza. Lucrez de 3 ani cu mxhost de pilda si, desi acum vreo 2 ani aveau serioase probleme, am stat cu ei si am trecut peste toate.
Never tried them. Singurii din .RO pe care i-am probat sunt cei de la edomenii (globehosting) care au un supor tehnic imbatabil pe romania. O sa revin cu un review la adresa lor zilele astea..

Despre claus am scris cam acum un an un post pe blog. Evident aceeaşi nesimţire ca şi în cazurile de mai sus.
Plângerea făcuta la ANPC nu ştiu dacă a avut vreun rezultat. Poate dacă încearcă mai mulţi o să-l f.tă şi pe ăla cineva.
La mine nu a fost cazul unor servicii proaste ci am avut conflict din primul moment datorită modului de a-şi trata clienţii. Nesimţirea e autentic românească.
Postul meu de-atunci îl găsiţi aici :
http://big.lazyadmin.ro/2007/02/10/clausro-revisited/
Discuţia integrală din mail o găsiţi aici :
http://big.lazyadmin.ro/stuff/claus.htm
Meeku, ai ajuns celebru cu discutia aia cu Claus. Mie 2 persoane total diferite mi-au zis dar link-ul tau, de citit obligatoriu. nimic gen mass

sunt curios daca va intra vreodata pe forumul asta Claudiu(daca nu a intrat deja), si daca va scrie. Si mai sunt curios cat mai rezista serviciul lui de web hosting
Dacă ajungeam celebru nu-şi mai luau ţeapă acum şi Laurenţiu şi krossfire

. Dacă ajungeam celebru poate claus.ro începea să ofere servicii mai bune calitativ. Dacă aş fi fost celebru aş fi auzit rapid cum ANPC-ul mi-ar fi rezolvat plângerea în ceea ce-l priveşte pe Claudiu Cadar. Oricum, e extrem de greu să explici unor funcţionari de la ANPC cum stă treaba cu o tehnologie pe care ei nu o înţeleg. Pe asta se şi bazează toate firmele care oferă servicii de rahat în domeniul ăsta în România (vezi inclusiv RDS

).
La mine intrase un user gen : Si aveai handicap sa gasesti solutii alternative ?